חכם רבי מיכאל בן יצחק נולד בשנת התר"ב [1842] בקולאשי.
התחנך ולמד תורה בתלמוד תורה בקולאשי, וכשסיים את לימודיו בקודש עמד לשירות קהילת קולאשי כחזן וכתלמיד חכם.
תרומתו של חכם מיכאל לקהילת קולאשי היתה עצומה, במיוחד בנושא החינוך התורני של הילדים, בתלמודי תורה ובישיבה.שפעל ימים ולילות להשרשת היהדות והתורה בקרב הילדים והמבוגרים כאחד.
על ידו חונך דור שלם של תלמידי חכמים, שרבים מהם התפרסמו מאוחר יותר לא רק בתחומי קולאשי אלא גם בקרב יהודי גרוזיה כולה.
דוגמה אחת מרבות למפעלו העצום של חכם מיכאל ניתן למצוא בתרומתו הרבה לחינוכו התורני של החכם מרדכי בותראשווילי בנו של הרב הגדול אהרון בותראשווילי, בשנת תרס"ד [1904]כאשר נפטר חכם אליהו (ב' אלול תרס"ד) התכנסו בהלוויתו נציגי כל קהילות גרוזיה, הרבנים והחכמים.
למרות האובדן הגדול ותחושת האבל הקשה אשר אפפה את יום פטירתו של החכם, הרב הראשי של גוברנית כותאיסי. חכם ראובן אלואשווילי החליט לא לעזוב את המקום עד אשר ימנה את תפקיד הרב בידיים אמינות, ואכן משימת בחירת הרב היתה מפרכת, לפני הקהל הוצגו מועמדים רבים, לבסוף, פנה אל רבי ראובן, החכם מיכאל בותראשוולי בבקשה להעניק את התפקיד לחכם הצעיר חכם אהרון, ואף המליץ עליו באומרו שחכם אהרון חינך אותו אישית, והוסיף שהוא אדם בעל מעלות רבות ומעמדו נכבד מאוד בקרב הקהילה ויוכל להמשיך את פעילות אביו המנוח בכבוד רב, ולהעלות את קרן התורה בקהילתו. נאומו של רבי מיכאל נשמע כנחרץ ביותר, וכך היה, כפי שהובטח.
עד ליום פטירתו רבי מיכאל בותראשווילי לא עזב את תלמידיו, הבן הנבחר של הקהילה, חכם אהרון בותראשווילי ויחד הם עמדו שכם אחד בראש מנהיגות קהילת קולאשי, בין השאר הם בנו בניין חדש עבור הישיבה, עמלו יחד בעבודת ה' ועמדו למשמר האמונה. בה בעת ניהלו יחסים קרובים עם אישים שפעלו בגרוזיה באותה תקופה. עם נציגי השלטון דאז, כדי להקל על הגזירות שהיו השלטונות גוזרים על היהודים, על מנת שיוכלו לנהל אורח חיים יהודי.
חכם מיכאל בותראשווילי נפטר בשיבה טובה בשנת תרצ"ח [1938]חכם מיכאל היה אדם אשר מילא את ייעודו בחיים והותיר בזכרונם של קהילתו את מורשתו ואת פועליו למען היהדות, והשרשת תורה בתינוקות של בית רבן, זכר של אדם ורב גדול אשר חי למען זולתו ופעל למען השרשת האמונה והגדלת שם ה'. יהי זכרו ברוך.